

BOARD OF DIRECTORS Brian Bowcock David D. De Jesus Carlos Goytia Bob Kuhn Jody Roberto Danielle Soto Mike Ti

GENERAL MANAGER/CHIEF ENGINEER Matthew H. Litchfield, P.E.

# **NOTICE**

Please be advised that on August 3, 2022, a quorum of the Board of Directors ("the Board") of the Three Valleys Municipal Water District ("the District") may participate at an open and publicized tour of a botanic garden of California native plants located within the District's boundaries that has been organized by the California Botanic Garden to address topics of local community concern related to water conservation. The tour will start at 9:30 a.m. at the admissions kiosk near the parking lot of the California Botanic Garden located at 1500 N. College Avenue, Claremont, California. A detailed itinerary of the tour is attached hereto.

Pursuant to Government Code Section 54952.2(c)(3), any such assemblage of the Board will not be a meeting subject to the requirements of the Ralph M. Brown Act, Government Code Sections 54950 - 54962, since a majority of the members of the Board will not discuss among themselves, other than as part of the scheduled program, any business of a specific nature that is within the subject matter of the District's jurisdiction.

If you have any questions or comments, please feel free to contact Nadia Aguirre, Executive Assistant, at (909) 621-5568 during the District's regular business hours.

Dated: July 28, 2022

Matthew H. Litchfield General Manager / Chief Engineer

## California Botanic Garden Tour

## **TVMWD Board of Directors**

## August 3, 2022

#### 9:30am (5 Minutes)

All: Lucinda McDade, Executive Director, will meet TVMWD at the Admissions Kiosk.

### 9:35 AM (20 Minutes)

Group A: Tour nursery facilities with Billy Sale, Restoration Projects Manager.

Group B: Tour the seed bank with Cheryl Birker, Seed Conservation Program Manager.

### 9:55 AM (20 Minutes)

Group A: Tour the seed bank with Cheryl Birker, Seed Conservation Program Manager.

Group B: Tour nursery facilities with Billy Sale, Restoration Projects Manager.

### 10:15 AM (50 Minutes)

*All:* Tram Tour of the garden with Peter Evans, Director of Horticulture and Ashlee Armstrong, Grounds Manager.

### 11:05 AM (5 Minutes)

All: Restroom and water break

### 11:10 AM (25 Minutes)

Group A: Tour the herbarium with Mare Nazaire, Herbarium Administrative Curator.

Group B: Tour of the labs with Carrie Kiel, Lab Manager & Conservation Geneticist.

### 11:35 AM (25 Minutes)

Group A: Tour of the labs with Carrie Kiel, Lab Manager & Conservation Geneticist.

Group B: Tour the herbarium with Mare Nazaire, Herbarium Administrative Curator.

### 12:00 PM

All: Lunch in the Sycamore Room